2007.03.22.
07:54

Írta: Baloo27

Március 22. csütörtök

            Nem mondok csütörtököt :-)      

Ma este egy újabb megbeszélés, jó lenne nem lyukra futni…

          „Ne fáradjatok bele, hogy jót tegyetek! Ha kitartóan végezzük munkánkat, akkor időben aratunk majd! Rajta hát! Amíg van lehetőségünk, addig tegyünk jót mindenkivel!” (Galata 6/9-10).
          Nem fáradok bele! Döntöttem! Keresem annak a lehetőségét, hogy hol tudok jót tenni. Lehet, hogy csupán kedvesen kell a kollégámhoz szólnom, lehet, hogy csak el kell mosogatnom, segítve a családnak; vagy éppen, adnom kell az utcán kéregetőnek.
      Emlékeimben kotorászva rátaláltam egyik nagyszerű, és bátorító, kedvenc ige szakaszomra: „És vezérel téged az Úr szüntelen, Megelégíti lelkedet nagy szárazságban is, És csontjaidat megerősíti, és olyan leszel, mint a megöntözött kert, És mint vízforrás, a melynek vize el nem fogy” (Ézsaiás 58/11).
       A szárazság számomra most a hétköznap, nem tagadom. Mégis, éltet az Istenbe vetett hitem, és az a mérhetetlen szeretet, amit Ő tanúsít felém. Felfoghatatlan. Nagyon ellentétes tud lenni maga a valós jelenség, a problémák sora, és a nehézségek sokasága, szemben azzal az örömmel, ami erőt ad; szemben a hittel, és Isten kegyelmével, ami vigasztal és előresegít.
     A gondok közepette is arra várok már, hogy péntek legyen, és mehessünk a gyülibe, hogy együtt keressük Istent – és találkozzunk is Ővele. Várom, hogy a zenekarral együtt játszva Istennek, megtapasztaljuk újra azt a „valamit”, amitől a gospel témájú zene több mint egy „szimpla” zenélés.

       Nem számít, hogy mi az ami körülvesz, én egyet teszek: „Szemeimet a hegyekre emelem” – és megvallom Isten Igéjét!

    „Szemeimet a hegyekre emelem, onnan jön az én segítségem. Az én segítségem az Úrtól van, a ki teremtette az eget és földet. Nem engedi, hogy lábad inogjon; nem szunnyad el a te őriződ. Ímé, nem szunnyad és nem alszik az Izráelnek őrizője! Az Úr a te őriződ, az Úr a te árnyékod a te jobbkezed felől. Nappal a nap meg nem szúr téged, sem éjjel a hold. Az Úr megőriz téged minden gonosztól, megőrzi a te lelkedet. Megőrzi az Úr a te ki- és bemeneteledet, mostantól fogva mindörökké!” (Zsoltár 121).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr9149472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása