2009.10.19.
13:39

Írta: Baloo27

Október 19. hétfő – „Vasárnap Este”, Golgota Gyülekezet – „Erősödjetek meg…”

            Lemerül a szíved, mint a zsebtelep – valami ilyesmit énekelt, talán az LGT?! Vagy a Geszti Péter féle Rapülők?! Ez az az állapot, amit szeretnék elkerülni. Nyilván, mindenki más is. Öööö… Az elmúlt hetekben érződik az év eddigi részében eltelt hajsza hatása. A különböző programok, munkák, egyéb elfoglaltságok, és hivatali dolgok, amik nem tűnnek talán soknak, csak egyszerűen eljön az idő, amikor érzed, hogy kezdesz lassulni… S ilyenkor a létező összes olyan dolgot háttérbe kell szorítani, ami nem feltétlenül szükséges.

           

            Már készülünk a december 6.-i, Debrecenben, a Kölcsey központban tartandó karácsonyi Gospel koncertre. A „Valódi gyöngyszemek” bemutatóján kívül egy teljesen új blokkot is összerakunk, s ehhez már javában koncentrálásra van szükség, s munkára…

            Ahhoz pedig, hogy ezt a lehető legjobban tudjam a magam részéről abszolválni, néhány más területet ideiglenesen „lezártam”. Nincs új dalírás, nincs fordítás. A jövőre tervezett verses-kiálltással egybekötött-zenés saját projekt is kizárólag akkor folytatódik, amikor túl vagyunk ezen a nagy projekten. Felemelő a részesének lenni! Óriási dolog! Naccccerű! :-) Az a megtiszteltetés ért, hogy az egyik blokk hangszerelésének, és arculatának nagy része rám lett bízva. Izgalmas kihívás, igazán tetszetős feladat, amit nagyon élvezek! Jó lenne maradandót alkotni. S ehhez minden egyebet, ami nem sürgős, félretettem. Na, de jövőre belendítem az elképzeléseimet… :-)

 

 

„Vasárnap Este”

            Szeretettel köszöntünk mindenkit, minden idők eddigi legzsúfoltabb Vasárnap Estéjén! – hangzott a köszöntő, este hét órakor a budapesti Golgota Gyülekezetben. Egyszer már voltunk itt szolgálni Bécivel és a csapattal. Akkor egy remek alkalomnak lehettünk részesei. Hasonlóban bíztunk most is… Nem is hiába!

             Délután fél ötre megérkeztünk a helyszínre, hogy legyen időnk rendesen a beállásra, és az új dal átnézésére. A zenekarral hét közben találkoztunk – mint írtam is –, és nagyot gondolva két dalt is megtanultunk, hátha úgy alakul, hogy belefér kettő is a vasárnapi beállásba.

 

            Ezen az estén útjára indítottuk a „Hail to the king” című dal magyar változatát. Kiváló, dinamikus dal, remek szöveg! Az eredetihez képest némileg saját szájízre szabott, kissé funky-sabb stílust kapott a dal zenei oldala, ami, szerintem elég jól fekszik a csapatnak. Ez a dal egyszerű hatással van rám: irány előre! Neki a kőfalnak is, ha kell, nincs akadály!

 

            A fáradtságomat, és azt, hogy nem minden úgy alakult ezen a napon, ahogyan elgondoltam, nem sikerült sajnos maradéktalanul legyőznöm, ennek betudhatóan nem éreztem magamat 100%-osnak ezen az estén, amit nagyon sajnálok. Remélhetőleg kifelé ez nem jött át annyira. Egy igazán remek estének lehettünk a résztvevői, sokszáz emberrel együtt. Az elmaradhatatlan „Bocsi” című dallal zártuk az estét. Érdekes, hogy ez a szó milyen egyszerű, s mégis milyen sokat elmond: Bocsi.

 

            Hazafelé már nagyon le voltam lassulva. Az agyam szépen lassan kezdte feladni a fáradtság ellen vívott harcát, s végül kidőltem – volna. Nóri még másként gondolta, így fél tizenkettő magasságában még egy 15-20 perces ringatás következett… Kis drága, egyszercsak kidőlt.

 

            Verjetek benne gyökeret, épüljetek rá és erősödjetek meg a hitben, ahogy tanultátok, s bővelkedjetek a hálaadásban” (Kolossé 2/7). Figyelmeztető jelek akadnak, én pedig szeretnék még jó sokáig élni, s igyekszem csak annyira hajtani, amennyire feltétlenül muszáj.

A mai napomat biztosan „hangok” nélkül töltöm, semmi szín alatt nem szeretnék zenével foglalkozni – de csak ma. Igaz, ezt sem biztos, hogy be tudom tartani… példa erre, hogy az év végi koncert egyik dalának zenei része éppen akkor állt össze a fejemben, amikor a boltból, útban hazafelé, állva a piros lámpánál „beütött” az ihlet.

            Izgatottan várom a következő ihletet… S közben a pihenés mellett arra vágyom, hogy este újra magamhoz öleljem a családomat.

 

            A következő napokban pedig lelkileg is a megerősödés fog következni. Túl kell lépni néhány fájó ponton, néhány vélt vagy éppen valós nehézségen, és újra „kidörzsölni” a fáradtságot a szememből felnézni arra, Aki számít. „Hallom lépteidet fenn, a hegyeken, békét és örömhírt hoz…”

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr401460307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása