2008.11.26.
15:57

Írta: Baloo27

November 26. szerda - A gége tükrözés csodája... - hozzá sem mérhető a megváltáshoz!

     Na, ezen is túl vagyok. Mondhatom, ritka sz.r, vagyis igen kellemetlen volt. Doktor úr nagyon rendes volt, normális, nem vele volt a gond, hanem maga a művelet. Egyetlen műtős filmet sem nézek, mert a tű látványától is kiszalad belőle minden erő... Ehhez képest, volt itt minden az asztalon - hála Istennek, nem kellett, csak alig egy-két dolgot használni. Mivel nem látott mindent rendesen, kaptam egy "fél üveg" lidokaint a torkomba és a számba, amitől cirka 20 másodperc alatt olyan voltam, mint akit leszedáltak - mármint "szájilag" - nem éreztem semmit, csak, hogy a nyelvemet tépi izomból a doktor úr. Ezek után egy gyors röntgen.
    Nincsen semmi baj. Kötelező jelleggel énektanárhoz kell járnom - még jó, hogy van egy épp kéznél... :-) És a héten keveset szabad csak beszélnem, azt is halkabban, mint a normális beszéd.
    Ennyit ki lehet bírni, azt hiszem, ez nem nagy gáz. Hála Istennek, nincsen semmi komoly dolog, egy kis gégekúra, némi gyógyszer, egy kiváló énektanár, és mostantól minden rendbe jön.
    Minden területen. Érzem, tudom...

    A "véletlen" egybeesés, hogy tegnap és ma arról beszéltünk Gabival, hogy a kialakult helyzetünk kapcsán beszélni szeretnénk majd egy bizalmas barátunkkal. Van néhány dolog, amiről úgy gondoljuk, másnak is tudnia kell, mert túl nagy teher ez nekünk, és mint külsős, hátha jobban át is látja a helyzetet - vagy  - persze, ez kéne hogy a legelső gondolatunk legyen: Isten kegyelméből támad egy jó ötlete - megoldás gyanánt.
    Erre, épp az egyik e-mailjét olvasom, amikor felhív telefonon az illető, és máris témánál voltunk... Nagyon nagy dolognak tartom, hogy van kihez fordulnunk.


    Az Apostolok Cselekedeti tele vannak frenetikus erejű szakaszokkal! Igazából az egész könyv egy erőtől duzzadó, inspiráló, egyházat felébresztő írás.
    Sokszor imádkozunk csodáért. Én, mi, mai, modern karizmatikus keresztények. Tudjuk, mit hogyan kell csinálni, mondani - állítólag. Mindenki a legjobban tudja. Ezt gondoljuk magunkról jó sokan.
    Azt gondoljuk, hogy ordítozással, asztal csapkodással, követelőzéssel, hangos, mindenki számára jól hallható és látható "show" elemekkel tarkított összejövetelekkel, és imákkal mindent
elér(het)ünk. Lehet, hogy kapok majd a fejemre, hogy miért vagyok megint kritikus, és miért szólok be magamnak, magunknak, király hívő csávóknak és csajoknak, de ideje, hogy rájöjjek magam is, nem csak ésszel, hanem szívvel is arra, hogy Jézus Krisztus neve az egyetlen, ami csodát tehet, ami a megmenekülést biztosítja minden ember számára, egyedül ez a csodálatos név az egyetlen, amely megváltást tud hozni.

    Apostolok Cselekedeti 4. rész. Az előző részben olvashattuk, hogy Péter és János apostol, a templom bejáratánál, az Ékes kapunál meggyógyítottak Jézus Krisztus nevében egy bénát (Napló: November 15. - 18. szombat - kedd - Megszoksz, vagy megszöksz? Vagy győzöl?!). A vallási vezetők, ma úgy mondanánk, huhh... tudom szépen megfogalmazni, gondoljon mindenki amire szeretne... Szóval, ma is vannak ilyen vezetők egyházaban, gyülekezetekben. Úgynevezett hatalmi harcosok, olyan emberek, akik a megszokott, egyházszabályzatilag teljesen elfogadható, mindent a megszokások alapján végezhető, és a szabályzatba beleillő dolgot fogadnak csak el. Mindent, ami más - főleg, ha az a pozíciójukat érzényeken érintheti -, tűzzel-vassal irtanak, tiltanak. Szép öltöny, míves imastílus, nagy bibliai tudás - ami mind jó. Csak éppen...
    A két tanítványt az egyházi vezetők letartóztattatták (jól írom?). Mivel igazat beszéltek az utcán, és hirdették az Igazságot - Jézus Krisztust -, ki kellett őket vonni a forgalomból. Hm... csak kis kitérő, hogy mostanság Magyarországon is látni ilyeneket - akik kiállnak, és igazat beszélnek az utcán, vagy egy interjúban, egy időre kivonják a rivaldafényből - de csak nem túl feltűnően. Nincs új a nap alatt...
    Apostolok Cselekedetei 4/ 5-12.
    "5 Másnap azután összegyűltek az elöljárók, a vének, és az írástudók Jeruzsálemben, 6 továbbá Annás főpap, Kajafás, János és Alekszánder és mindazok, akik főpapi származásúak voltak. 7 Középre állították, azután kikérdezték őket: „Micsoda hatalommal, micsoda névvel tettétek ezeket?” 8 Akkor Péter megtelt Szent Szellemmel és így beszélt: „Népünk elöljárói és ti vének! 9 Ha ma egy erőtelen emberrel tett jócselekedet miatt folyik a vizsgálat ellenünk a felől, hogy ki által menekült az meg, 10 legyen mindnyájatoknak s Izráel egész népének is tudtára, hogy a Krisztus Jézusnak, a Názáretinek neve által, akit ti megfeszítetettek, kit azonban az Isten a halottak közül feltámasztott, ő általa áll ő itt egészségesen előttetek.
11 Ő az a kő, akit ti, az építők megvetettetek, ki mégis a szeglet fejévé lett. 12 Nincs senki másban menekülés! Nevet sem adtak mást az ég alá emberek közé, melyben a menekülést keresnünk kell.”


    Egy másik fordítás azt írja a 11-12. verben: "Ez (Jézus Krisztus neve) lett a sarokkő, amelyet ti, az építők, megvetettetek, és nincsen üdvösség senki másban, mert nem is adatott az embereknek az ég alatt más név, amely által üdvözülhetnénk".
    A lényeg itt van. A számonkérés egyszerű: milyen hatalommal csináltok ti itt bármi újat? Ki engedte meg, hogy másként csináljátok, mint eddig? Van egy magyarázat.

    A megváltás, az Élet, a csoda mind Jézus Krisztus nevében van. Az egyetlen név, amely menekülést eredményez - nekem, és neked. Sokszor mégis természetesnek veszem, hogy a megváltás az "jár" nekem! De Krisztus ezért, az általam természetesnek gondolt csodáért, a megváltásért, ember lett, otthagyta a Mennyet, és a kereszten értem szenvedett! Az Atya Isten feltámasztotta Őt a halálból, így szerezve örök üdvösséget. Ésszel felfoghatatlan dolog ez!
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr4789741

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása