2008.04.06.
22:34

Írta: Baloo27

Április 5. - 6. szombat, vasárnap - Zenekari próba és pihenés

            Ma zenekari próbát tartottunk! Egyszerűen készen vagyok a HÉV csapattól. Sokszor azt hiszik emberek, viccelek, amikor azt mondom, hogy örülök, hogy ennek a csapatnak a része lehetek. Pedig, nagyon is komolyan gondolom ezt.
            Mindent egybevéve, látom azokat a lehetőségeket, amelyek ebben a csapatban benne vannak, és még kiaknázásra várnak. Olykor talán pont azért, mert ezt már milliószor átbeszéltük, értetlenkedve állok egy-egy helyzet előtt.

            Sikerült három új dalt is megtanulnunk, és ismét megéreztem, ott a próbán, hogy ez a csapat nem egy egyszerű zenekar – sokkal többek leszünk, amikor Isten dicséretét kezdjük játszani. Érdekes módon, képes egy próba is dicséretté válni, attól függetlenül, hogy a gyakorlás része miatt kissé „szögletes”; mégis, tegnap ugyanezt éreztem. Amikor mindenki rendesen tudta már a dolgát egy-egy dalban, akkor már valóban érdemelegesen tudtunk lelkileg is haladni.

 

            Józsué könyvében szó van egy kemény helyzetről. Izrael harcba indul Ajnál. Isten parancsálval szemben Ákán lenyúl egy részt a zsákmányból, Izrael pedig vereséget szenved.
            Ákor völgyében pedig ezért a hibáért meg kellett halnia Ákánnak, és az egész csapatának, akik vele voltak.

Másik helyen, Hóseás könyvében a Biblia egy érdekes fordulattal él, Ákor völgyével kapcsolatban: „… az Ákor völgyét a reménység kapujává teszem. Ott majd úgy felel nekem, mint ifjúsága idején, mint akkor, amikor kijött Egyiptom földjéről” (Hóseás 2/14).
          Érdekes, hogy Isten kegyelme milyen nagy. A keserűség helyét képes a reménység kapujává tenni! Nagyon tetszik, hogy nem csupán a reménység kapujává teszi Isten számomra azt a helyet, ami eddig a kudarc színtere volt, hanem visszaadja azt az első „naiv” és mindent felülmúló szeretetet is, amiben akkor éltem, amikor megismertem Őt.
      Képletesen: Izrael kijött a bűnből, a sötétségből – Egyiptomból. Engem ugyanígy váltott meg Isten a halálból.
      Azt pedig, ami eddig súly volt rajtam, és ami a kudarcokra emlékeztetett, azt Ő a reménység kapujává teszi számomra.
      A zenekari próbán beszéltem is erről, mert bár régen már volt róla szó a gyüliben, most mégis nagyon elevenen él bennem ez a téma.
      Azt gondolom, hogy a próbát és a következő heteket is könnyedén meghatározhatja ez a bibliai szakasz.
      Hiszek abban, hogy Isten átformáló kegyelme, és jó terve valósággá fog válni a következő időszakban is mind saját, és családom, mind pedig azok életében, akikkel együtt szolgálok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr89414365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása