2007.09.06.
09:56

Írta: Baloo27

Szeptember 5. szerda

            Ma munka után irány a hőőőőn áhított ssshhhoooopppppinnngolás… :-S De nem baj, valamikor ezt is kell :-)

 

            Hoztam haza még munkát, de este egyszerűen képtelen voltan már 9-kor hozzálátni, így maradt a reggel, de most meg elaludtam… Nem számít, legalább látom, hogy milyen gyorsan is tudok dolgozni. :-)

 

            Több érdekesség is megfogott ma reggel a Bibliában. Jó dolog olvasni, na, nincs itt mit magyarázni! :-)

           

            A pozícióért való harc a hívők között (is), nem új keletű dolog. Már a tanítványok idején is dúlt ez a „láz”, Jézus azonban a fordított hierarchiát vázolta fel. „…Népek uralkodói hatalmaskodnak az embereken, és fontos emberek szeretik a hatalmukat éreztetni velük. Közöttetek azonban ne így legyen! Aki közületek nagy akar lenni, az legyen a szolgátok! Aki első akar lenni köztetek, az legyen a rabszolgátok!” (Máté 20/25-27). Hányszor, de hányszor olvassuk ezt, és bólogatunk nagyokat, aztán teszünk rá magasból. Nem jól van ez így! Magam is épp olyan hibás vagyok ebben, mint bárki más.

            Az egymás felé való odafordulás, és a másikon való segítés bizony, van, hogy nehéz, és van, hogy megviseli az embert. De ha azzal, hogy segítek valakin, megmenthetem az illetőt, akkor egyértelmű, hogy megteszem.

            Sajnos, sokfelé az dívik, hogy egy gyülekezetben szolgáló, úgynevezett „népszerű” ember, szinte megközelíthetetlen, mert ő a főnök… Pfff…

            Krisztus valahogy mégis, egészen másra tanít… Olyan kegyelmes, és megközelíthető. Olyan szeretetteljes, és kedves.

            Jó, hogy Ő van! 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr77158621

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása