2011.01.21.
11:48

Írta: Baloo27

Január 21. péntek – Tisztul a kép…


            -1 fokot mutat az út mentén felállított digitális hőmérséklet kijelző. Az autó ablakán át a nap mégis olyan erővel süt, és melegít, mintha tavasz lenne. Nagyon jól esik az ilyenfajta „arcmasszázs”, simogatás – az elsuhanó fák meg-megszakítják a nap jóleső melegét. Közben Israel Houghton – The Power of One lemeze bömböl a kocsiban előttem pedig, a mai reggelen – talán a napsütés hatására is – elkezd tisztulni a kép.

 

            Már világos, hogy a februári próbán milyen dalokkal bővítjük a repertoárt. Elkezdett összeállni néhány „meglepetés”, hogy egyik dalt hogyan lehet jól egybekötni „blokkba” szedni a másikkal… Világosodni látszik előttem, hogy mit hozhat ez az év, mit kell egyes dolgokban tennem, tennünk.

            A Biblia szól. Valahogy ezért tartom másnak, mint más remekműveket. Közel jön és megvilágítja a következő lépés helyét.

 

            Újra lüktet az az időnként a nyakamon erősen dagadó ér, és jólesik, amit a Szentírásban olvashatok (Hóseás könyve 2/16-17; 20-25), főleg, hogy Ákor völgyéhez egy story is tartozik a Bibliában, de arról majd máskor.

„Azért most én csábítom őt: elvezetem a pusztába, és szívére beszélek. Azután adom vissza szőlőjét, és az Ákór völgyét a reménység kapujává teszem. Ott majd úgy felel nekem, mint ifjúsága idején, mint akkor, amikor kijött Egyiptom földjéről.  Azon a napon szövetséget kötök javukra a mezei vadakkal, az égi madarakkal és a földön csúszó-mászó állatokkal. Kiirtom az íjat, a kardot és a háborút az országból, és biztonságban élhetnek.  Eljegyezlek magamnak örökre, eljegyezlek magamnak az igazság és a törvény, a szeretet és az irgalom ajándékával.  Eljegyezlek magamnak a hit ajándékával, és megismered az Urat. Azon a napon meghallgatom – így szól az Úr -, meghallgatom az eget, az meghallgatja a földet, a föld is meghallgatja a gabonát, a mustot és az olajat, azok pedig meghallgatják Jezréelt. Mert bevetem vele a földet, és akit "Nincs irgalom"- nak hívnak, ahhoz irgalmas leszek, a "Nem népem"- nek ezt mondom: Népem vagy, ő pedig ezt mondja: Én Istenem!” – talán ez most nem mindenkinek világos, de nekem sokat jelent.

 

            -1 fokot mutat az út mentén felállított digitális hőmérséklet kijelző. Bennem most mégis inkább +1000 fok van. Dübörög a lelkem – lehagyva az elmúlt 8 év gazdaságát is, pedig az is nagyon ment – mondják…

            Bennem most újra elindul a légzés, a mozgás… Bár még nem minden teljesen tiszta, egy dolog mégis az: már a bemelegítést végzem, aztán hamarosan odaállok a startvonalhoz, hogy a következő etapot is megfussam – együtt azokkal, akik velem tartanak.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr352602213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása