2010.07.14.
16:27

Írta: Baloo27

Július 14. – szerda – „Száundcsekk” – Döbbenetes próba – Miért fontos a gyülekezetem?

 

            Kedden délután, mintegy röpke 3,5 órát töltöttünk el azzal, hogy a készülő CD kapcsán kiválasszuk azokat a hangszíneket, amiket alkalmazni szeretnénk a lemezen. Egy főleg külföldön alkalmazott felvételi módszerrel fogunk dolgozn. A lényeg, hogy lehetőségünk nyílt arra, hogy hallható legyen majd a cd-n egy csodás zongora hangja… Steinway!

            Sikeresen túl vagyunk a dobfelszerelés, a hammond és a billentyűsök kiválasztásán. Az az áldozatos munka, és hozzáállás, amit Dobozi Sanya, és Kiss Greg mutattak az elmúlt napon, számomra egészen döbbenetes volt – mintegy, folytatva a vasárnapi próbát…

 

Vasárnap ugyanis nem csupán egy jó próbát sikerült magunk mögött tudni, hanem puszta zenénél valami sokkal többet! A közösség, az egység, a hangulat, az egymáshoz való hozzáállás, az, ahogyan a gyerekek „feltették az életüket” erre a projektre… A ragaszkodás, az elfogadás, a hűség, a maximum kihozás önmagunkból, a törekvés a legjobbra, az öröm, a hit abban, amit csinálunk…

Felsorolni is nehéz, mi minden okozott katarzist azon a napon. A csapat egyszerűen egyben van! A 12 dalos lemez újabb próbáján meggyőződtem arról, hogy milyen remek csapat alakult ehhez a projekthez. Készülget lassacskán a videoblog bejegyzése is, szépül a hamarosan startoló weboldal, és közben zajlanak az együttműködési tárgyalások is. Reméljük, minden sínen lesz.

 

 

            S mindezek felett egyre világosabbá válik, hogy ha nem vagyok egyedül, hanem van mögöttem egy „otthon”, akkor mennyivel jobban haladnak a dolgok.Örülök, ha ezt mondják nekem: Az ÚR házába megyünk!” – írja a Zsoltáros a 122. zsoltárban. Találó! Főleg, ha van nekem ilyenem, amit úgy hívhatok: az Úr háza. Ha nemcsak eljárok oda, hanem otthon is vagyok benne…

            Christine Caine „Felszabadított élet” c. könyvében ír néhány dolgot a közösség, gyülekezet fontosságáról, íme: Olyan az álmoknak a gyülekezet, mint a magzatnak az anyaméh... van honnan táplálkoznia és meggyökereznie. Nem tartana itt az életem, ha nem lett volna a gyülekezetem. Hiszek abban, hogy a beágyazódás a helyi gyülekezetbe életbevágóan fontos kulcs potenciálunk kiszabadításához.

A biblia világosan megmutatja, hogy azoknak szól a gazdag és bővelkedő élet ígérete, akik "beplántálódtak" az Úr házába... Az álmaink kedvéért szükséges, hogy megtaláljuk a megfelelő gyülekezetet, és BEÉPÜLJÜNK oda. Csak akkor fognak a gyökereink mélyre nyúlni és belekapaszkodni Isten ígéreteibe.

Ahogy az embriónak be kell ágyazódnia a méh falába, ugyanígy nekünk is be kell ágyazódnunk a gyülekezetünkbe, ha valóra akarjuk váltani álmunkat. A helyi gyülekezet táplálja és fejleszti potenciálunkat és álmainkat kiegyensúlyozott étrendjével, amelynek része az imádat, a dicsőítés, a bibliai tanítások és a kapcsolatok olyan emberekkel, akik segítenek, hogy le ne térjünk az útról.

 

            Örülök, hogy van otthonom; örülök, hogy van hova mennem.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr322151653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsolt520 (Kovács Zsotza Zsolt) · http://zsotza.blogspot.com 2010.07.16. 03:51:00

Nagy áldás egy élő,és befogadó gyülekezet! Nagyon meg kell becsülni,-mert nem ez a természetes ebben a Világban,ebben az Országban. Klassz post,köszönöm!
süti beállítások módosítása