2009.12.30.
12:45

Írta: Baloo27

December 29. - "Áldot legyen a frigy..."

December 29.-én, délelőtt utolsó útjára kísértük dédit a Kozma utcai temetőben. Hideg, de napsütéses délelőtt volt ez, s valójában nem tudtam, mire számítsak, tekintve, hogy 96 évet megélni nem kis dolog. Igazából nem tudok szomorkodni felette... Persze, szomorú vagyok, és ezernyi emlék tolongott bennem a szertartás során, miközben a lelkészt hallgattam.

A lelkész úr azt mondta, hogy ha valaki 90 éves kora fölött hal meg, azt természetesnek vesszük, s közben azt gondoljuk, hogy az elmúlás tőlünk olyan nagyon távol van még, hiszen fiatalok vagyunk. Nagyon tetszett az egyik gondolata: ha a jövőre készülünk, vagyis arra, hogy egy nap szemtől szembe találkozhatunk Megváltónkkal, akkor az hatással lesz a mindenkori jelenünkre, és a teljes életünkre - szerintem ez nagyszerű gondolat.

 

A sírnál, a temetés lezárásakor egy ének volt a lezárás, ami nagyon - tán túlzottan is - megfogott. "Áldott legyen a frigy, mely minket összeköt" - így kezdődött. Dédipapámmal közös sírba helyeztük végső nyugalomra dédimamit. Ha csak jelképesen is, de újra együtt lehetnek poraikban, s mostmár odafönt is.

Az ének után közösen elmondtuk a "Mi Atyánk"-at. Talán azért is hihetetlenül csodás dolog a Biblia, mert ebben (és az összes többiben is) az agyonmantrázott szakaszban is találkozhatok újdonsággal. "Legyen meg a Te akaratod". Nehéz ezt minden esetben feltétel nélkül elfogadni.

Dédi, nyugodj békében!

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr381632461

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása