2009.12.08.
19:26

Írta: Baloo27

December 8. - kedd – Otthon. Haza.

         Nem ezzel a bejegyzéssel készültem, de az élet olykor átírja a terveket...

 

 

        96 év. Rengeteg idő. Egy gyermek, két unoka, 8 dédunoka, és 2 ükunoka is helyet kaphatott ebben a közel századnyi időszakban. „BalázsKA”. Mindegy, hány éves vagyok, mindig így hívott.

         A Gospel „Valódi gyöngyszemek” című CD-t, az elkészülte után ő is meghallgatta. Boldogan énekelte az egyik kedves dalát: „Messze fenn, egy hegyen...”. Aztán, amikor megtudta, hogy a „Lelkem kíván Téged” című dalt Gabi énekli, és én zongorázom a lemezen... Hm... Amikor legutóbb – ma kiderült, hogy utoljára – találkoztunk, megjegyezte: gyönyörű hangja van Gabinak.

       Egyik nagy vágya volt – már jó ideje –, hogy énekelhessen ott, „A Mennybe', fenn a trónusnál”...

 

      Amikor kisfiunk, Kornél 2-3 hónapos volt, találkozhatott vele. Dédimami csak fogta a kezében, és sírt. Nem is sírt, inkább csak pityergett, miközben imádkozni próbált. Tisztán emlékszem: „Úr Jézus, most már meghalhatok. Láthattam ezt drága kisbabát”.

       Aztán a Tervben más is benne volt még... Alig két hete, hogy voltunk nála látogatóban. Kornéllal és Nórival. A szeme már tényleg nem volt az igazi; azt mondta, hogy nem látja tisztán Nóri arcát. Segítettem neki, hogy a kis arcocskáját meg tudja simogatni, hogy legalább érintéssel „láthassa”.

      Amikor elbúcsúztunk tőle, azt volt az utolsó, nekünk intézett mondata: „A Jó Isten áldjon meg benneteket, és vigyázzon rátok”.

 

       Ma délután, 5 óra után kicsivel valóra vált a vágya... S most, alig több, mint 2 órája, már ott van...

 

 

 

        ...Otthon.

        Haza ment... Az én dédim.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr1001584198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Basserman 2009.12.09. 08:36:54

Barátom!
Fogadd őszinte részvétem!
Tudod, az jutott eszembe, hogy igazából ha jól belegondolok, csak irígyek lehetünk a dédidre, mert nem mindenkinek adatik meg, hogy Istennel megbékélve,
Gyönyörködve a családjában,(hiszen találkozott a legkissebb utódjával is) menjen el...
És nem is akár hova ment..
:-)
Isten áldja őt!
Robi

Edit_ro 2009.12.09. 21:01:43

Drága Baloo és a család!
Vígasztalást. Békességet, ott belül, olyan igazit, körülményektől függetlenül. Szeretünk benneteket.
süti beállítások módosítása