2009.07.08.
12:26

Írta: Baloo27

Július 8. szerda – Folyamat, folytonosság

            Az igazság az, hogy nem jó megállnom. Persze, tudom, jellemfüggő. Mégis, a folyamat, a folytonosság igazán fontos. Ha csak egy napra is leállok, utána, mintha berozsdásodott fogaskerekeket kéne újra mozgásra bírni. Kicsit olyan érzés az, mint amikor ellopták a régi autónkat, és a jobb hátsó kerék be volt ragadva. A kézifék a sok állástól befogta. Le kellett venni a kereket, és kalapálni, ütni, hogy újra működőképes legyen.

            Mondhatná bárki, hogy az állandó mozgás, a folytonos változás akár fárasztó is lehet. Igen, lehet az is. És valóban, olykor kell pihenni. De a kapcsolat, ami folyamatosságot, folytonosságot igényel, nem pihenhet. Ápolni kell, szépíteni, vigyázni rá, és mélyíteni. Nem lehet megállni. És nem is akarok – mégis, sokszor meg-megállok; lazítani kicsit.

           

            A múlt héten rengeteget autóztam, és ebből nagyon sokat egyedül. Egy kedves Barátom meg is kérdezte, miért voltam egyedül? Istent nem vittem magammal? Azt mondta: „legközelebb próbálj meg Vele utazni”. Nem is gondolta talán, micsoda súlya volt ennek a mondatnak…

 

            Nem mindegy, mikor mit mondok, teszek, s hogyan reagálok. Mostanában, a nyári szabadságok miatt a munkában igen sok a felhalmozódott dolog, a feszültség, így bőséggel akad helyzet arra, hogy gyakoroljam a reakciókat… Igyekszem. Többé-kevésbé sikerül.

            Folytonosság… Nem akarok már Nélküle élni. Mégsem mindig élek Vele…

 

            Éveken át zajlott bennem a harc: mit zenéljek, mit ne? Aztán az évek folyamán feladtam azt, hogy a nem Isten szeretetéről szóló dalok is hozhatnak változást, és maradandót nyújthatnak a hallgatóknak.

            Jó koncertek, rádió interjúk sem segítettek… Az igazság az, hogy megszépült emlék marad minden koncert, ami nagyon jó, és kell, hogy legyen, hiszen kell az embernek a zene szépségében való gyönyörködés. Azonban néhány nap, esetleg néhány hét után az az erős behatás, ami a koncerten, a zenében ért engem, vagy a hallgatót, az elmúlik… Nem képes a valódi tartalom nélkül zene, bármilyen csodálatos is, megváltoztatni életeket…

            Isten szeretete azonban képes arra, hogy tartalommal töltse meg a zenét, és így már van értelme… Erre tettem fel az életemet.

 

            Vele akarok élni… mindig…

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr731234050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása