2008.03.06.
17:11

Írta: Baloo27

Március 6. csütörtök

            Meglehetősen rövidnek tetsző éjszakán vagyok túl.

            Tegnap, már csak kevés időm volt reggel, így egy olyan szakasznál abba is hagytam a Biblia olvasását, ahol éppen muszáj volt (szép mondat…).

A tegnapi, idegörlő nap után csak annyira vágyom itt ma reggel, hogy Istenhez menekülhessek, és ahogyan sokszor Kornél is teszi, ha valami nem sikerül túl jól, vagy azonnal, kissé megilletődötten, értetlenül, kezében az „okkal”, a játékával, odaszalad hozzám, és felkéri magát az ölembe.

Ilyenkor megmutatom neki, hogyan kell összerakni a játékot, ő utánam csinálja, és boldogan megy tovább, mert megvan a megoldás…

 „Bizony, most van a kegyelem ideje! Most van a megmenekülés napja!” (2. Korinthus 2/2). Sokszor nem kell több, csak az, hogy Apa felvegyen az ölébe, megmutassa, hogy a helyzet mégsem olyan kaotikus, még akkor sem, ha én úgy látom. Fentről – minden más.

            Most van a kegyelem ideje…! Milyen sokszor élem ezt meg, milyen sokszor válik valóra a MOST. Ez a kegyelem! Lehet újat kezdeni, lehet új reménnyel belevágni az életbe, lehet a törött szárnyakra gyógyírt kapni, hogy újra szárnyalhassak. Lehet ihletet meríteni, lehet örülni…

            Mindezt egy személynél, Nála, aki bíró és orvos, mester és barát… Krisztusnál.

             Akkor, amikor zajlanak az események, és számomra érthetetlen dolgoknak leszek a főszereplője, előjön belőlem az, hogy voltaképpen mivel is van tele a szívem, és az eszem. Ezért nem mindegy, hogy mivel töltöm fel magamat… ha a híradó, vagy a rádió hallgatás az állandó, akkor az fog eszembe jutni. Ha Isten dicséretével és a Bibliával töltöm tele magamat, akkor az fog előjönni belőlem.

            Főleg a nehézségekre való tekintettel fontos az, hogy Istennel legyek betöltekezve, mert Ő maga a megoldás! Ma, amikor a tegnapi napot követően, szintén stresszes órákat élek/éltem meg, előjött, mivel vagyok tele. „Hozzád szaladok, ha öröm ér, vagy bánat; nyugalmat találok Nálad. Ha ellenség tör életemre, lelkemnek Te vagy ereje!” – egyik kedvenc és kedves dalom ez. Megnyugtató volt.

            Ahogyan az is megnyugtatott, hogy van Családom és vannak igazi Barátaim. Jó az, ha tudok kihez fordulni és van kire támaszkodni. Isten minden szinten kegyelmes! Körbevesz szeretetével, a Családommal és Barátokkal. Igaz, hogy nem mindig látom tisztán a kiutat egy-egy helyzetből, Ő mégis kivezet!

             Kivezet a nehézségekből, és finoman a tudtomra adja, hogy számít rám! Meghívást kaptam Béla Barátomtól egy készülő gyermek projekt kapcsán a zenei részbe; egy másik kedves Barátom előre jelezte, hogy augusztusban egy héten keresztül számítana ránk egy nyári rendezvényen a zenei részvételben; megint másik Barátom vásárolt bongót, és megkért, hogy egyeztessünk majd időpontot a közös gyakorlásra…

Az élet az Élet?! Teszem fel számtalanszor a kérdést magamnak. Attól függ… Élem-e az életet.

            Isten életet készített számomra, és volt olyan kedves, hogy megengedte, hogy valóra váltsam – folyamatosan – az álmomat: adhassak Neki, és az embereknek a zenémmel. Zenélhessek Neki, és az embereknek. Megadta, hogy írhatok dalokat, zenéket; megadta, hogy tudok hálás lenni Neki minden időben. Segít, hogy nap mint nap, le tudjam győzni az egoizmusomat, és a beképzeltségemet (több kevesebb sikerrel járok e területeken); ad önbizalmat, és kedves, bátorságot adó SMS-ező barátokat, akik éjjel is a segítségemre vannak, tudtukon kívül – és álmomban is kapok eleget.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr4368593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása