2009.11.19.
16:20

Írta: Baloo27

November 17. – 19. – Kirk Franklin Budapesten! – „Varázsolj a szívemmel…” – Civil Rádió Interjú...

            Eljött ez a nap is. Semmi kedvem nem volt hozzá délután, de azért belevágtunk… Gabival ketten, a gyerkőcök nélkül… Kirk Franklin Budapesten! Az alig 160cm- körüli apró színes bőrű előadó  „energia túltengésben szenved” . A beszarás kategória nálam. Ez a kifejezés adja leginkább vissza azt, amit éreztem. Nyilván, ő is csak egy ember, de ez a koncert azért megérne még egy misét… Ki lehetne elemezni a video felvételen a koncertet percről percre. Fergeteges!

            Előzenekarként Bolyki Balázs és higanymozgású Bársony Bálint szolgáltatták a zenét, majd következett Kirk Franklin és csapata. Rengeteget lehetett tanulni a koncertből. A kommunikáció, a színpadiasság, az előadásmód, és úgy egyáltalán, minden. A színesbőrű énekes hölgyek és urak elképesztőek voltak. A hangjuk valami félelmetes. Kirk nem egy nagy énekes, egy remek showman, aki feltüzeli a közönséget, azonban a valódi énektudás az a mögötte álló énekesekben van meg.

 

            Utánozhatatlan az egyéniségük, éppen ezért is egyéniségek, sőt, azt gondolom, nem is kell utánozni őket. Nyilván az ember próbálja hasonlítgatni egyik produkciót a másikhoz, de felesleges.

            Azt hiszem, hogy az, amit mi csinálunk, és ahogyan csináljuk, az itthoni közegre nagyobb hatással tud lenni. S reményeim szerint lesz is hatása a koncertünknek, december 6.-án.

 

 

Civil Rádió interjú

            Megbízatás… Képviselni a csapatot, és „A” Bélát. Gondolom, túlizgultam. A terveknek megfelelően időben sikerült megérkeznem a rádió stúdiójához, majd jött a „jelzés”, én jövök. Az igazi meglepetés akkor ért, amikor a műsorvezető, Bíró Zsolt, jelezte, hogy azonnal adásban vagyunk. Épphogy felkaptam a fejhallgatót. :-) Kérdések egyeztetése… elmaradt. :-)

            Egyik kérdés a másik után, Zsolt szemében olykor-olykor némi kaján mosoly tükröződik. Kérdez a koncertről, arról, hogy miért választottuk ezeket a régi dalokat, s miket fogunk játszani a decemberi koncerten? Egy-két vicces-cinikus bekérdezés, amire élőben reagálni úgy, hogy ne idézzem NS emlékét („ööö,aaa,ööö”), nem volt könnyű. Összességében, azt hiszem, hogy sikerült úgy beszélni, és úgy válaszolni a feltett kérdésekre, hogy előremozdítsuk a karácsonyi koncert hírét, s a csapat hírnevét, élen Bécivel.

 

 

„Varázsolj a szívemmel…” – Öröktől ismered szívem vágyát…

            Az elmúlt napokban rájöttem, hogy hagynom kellene magamat, hogy többször elvarázsoljanak az adódó szépséges dolgok, élmények, zenei hatások, s a csodák. Rossz beidegződések miatt sokszor képtelen vagyok „elveszteni a fejemet”, s nem hagyom magamat (olykor akaratlanul) elvarázsolni. Pedig, mennyi csodát, és kalandot élhetünk át, ha kicsit is hagyjuk, hogy az, ami jó, az, ami kedves hatással van a lelkünkre, az magával repítsen.

            Legyen az egy koncert, aminek akár résztvevője, akár élvezője vagyok – hagynom kell, hogy magával ragadjon Isten ünneplése, az, ahogy közösen örülünk (vagy éppen őrülünk) Neki, s adunk hangot annak, hogy Isten jó!

 

            Egy dal… eddig. Amit egyre több helyütt énekelnek. rendkívüli dolog megélni azt, hogy megírok egy dalt, azt megismerik mások, s mindenkire más-más hatással van. Mindenkit másként érint meg. A gitárosokat gitáros átdolgozásra inspirálja ez a dal, az énekeseket és a fúvósokat megint másként, s ott vannak a vonósok… Hm… A minap kaptam egy e-mailt, benne egy két soros üzenet, s egy link. A Golgota Gyülekezetben is játszották az „Öröktől ismered szívem vágyát” című dalomat, ami nagyon megtisztelő. Ahogy hallgattam s néztem a felvételt, a vonósok játéka magával repített. Annyira eltalálta Kovács Péter ezt a vonós témát, hogy csak na! A link: http://livevideo.golgota.hu/events/list/hu/media_id/10051. Körülbelül 4 perc 10mp-től kezdődik a dal. Inspiráló!

 

            Mostanában az új dalomon kívül egy szintén a hűség témájával foglalkozó dalt dúdolok: „Nincsen más, Akiben lelkem megbízhat, Akire mindig számíthat…” Zseniális!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr941537141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása