2007.08.11.
10:23

Írta: Baloo27

Augusztus 10. péntek

            Az első olyan nap, amikor az új helyen, a gyüli miatt hamarabb eljövök. Le van ez tisztázva, és tudja mindenki, hogy hova megyek, így nagyon bízom benne, hogy nem lesz negatív utózöngéje…

 
            „Ekkor megszólította Jézust néhány farizeus és törvénytanító: >Tanító, mutass nekünk egy jelet!”<. Jézus így válaszolt: >Ez a gonosz és bűnös nemzedék jelet szeretne látni, de nem kapnak más jelet, csak Jónás próféta jelét. Mert, ahogyan Jónás három nap és három éjjel volt a nagy hal gyomrában, ez Emberfia is három nap és három éjjel lesz a föld belsejében<” (Máté 12/38-40).

            Hát igen, ez kemény. Már egyébként is annyi jelet láttak az állandóan kötözködő törvénytanítók, hogy számolni is alig lehet, mégsem hittek benne. Pedig, ők ismerték a próféták írásait, tehát, tudniuk is kellett, hogy Jézus valójában kicsoda. Gondolom, nem egészen az Ő elképzelésük szerint történtek a dolgok, ezért Jézus nem kívánatos személy lett.

            Hány jelet kaptam már én Jézustól? A tőle kapott jel – vagy nevezzük természetfeletti megnyilvánulásnak, vagy útmutatásnak – nyomán megváltoztattam az életemet? Megtértem? Egy ilyenre konkrétan emlékszem. Biztos volt több is.

            Azt hiszem, Krisztus naponta jelét adja annak, hogy velünk van; jelét adja annak, hogy Ő Isten Fia, a Megváltó; jelét adja a hűségének – a kérdés csak az, hogy észreveszem-e ezeket a jeleket? Képes vagyok-e meglátni az Ő szeretetét és kegyelmét a mindennapokban?

            Igyekszem minél többet észrevenni a csodáiból, és díjazni azzal, hogy igyekszem megváltoztatni azokat a dolgokat, amiket meg kell változtatnom.

 
            „Vigyázz, hogy nyelved ne szóljon rosszat, és ajkad ne beszéljen csalárdságot! Hagyj fel a rosszal és cselekedj jót, törekedj békességre, és kövesd azt!” (Zsoltár 34/15-16).

            Uhh… nem egyszerű, főleg az én habitusommal. :-) Az utóbbi időben feltűnt, hogy egy bizonyos dologban változás lépett fel az életemben, nagyon örülök neki! Lassan már kezdek lenyugodni is néhány másik dologban, így a békesség is kézzel fogható közelségbe került. :-)

          
           
A mai napra pedig itt a mottó:

„Akik az Úrhoz kiáltanak, azokat meghallgatja és kimenti őket minden bajból. Közel van az Úr a megtört szívűekhez, és a sebzett lelkűeket megsegíti” (Zsoltár 34/18-19).

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr23137384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása