2007.08.11.
10:19

Írta: Baloo27

Augusztus 9. csütörtök

            Lehet, hogy ma végre esni is fog? Nagyon azt mondja a meteorológus… talán.

 
            Ha jó gyümölcsöt szeretnétek, jó fára van szükségetek. Ha rossz fátok van, rossz lesz a gyümölcse is. Egy fát a gyümölcséről lehet felismerni” (Máté 12/33). Tudom, ezerszer hallott szakasz ez. Mégis, amíg az ember személyesen, a saját életére nézve nem érzi át, és nem érti meg a Biblia igazságait, addig csak egy jól ismert Ige marad… na most, abból nem lehet várat építeni…

            Magamat elnézve, azt hiszem, hogy a jó gyümölcsök felé való „elindulás” mindenképpen az (is) volt, hogy Istennek erősen elköteleztem magamat. Ezek után pedig, eldöntöttem, hogy bizony, és vállalni akarom Krisztust az emberek előtt is.

            Érdekes módon, néhány küzdelem az életemben kezd eltörpülni, amióta nem ezekre a megküzdeni való dolgokra figyelek. Egyszerűen csak elkezdtem Istenre figyelni, és lesni a helyzeteket, mikor is tudok beszélni Krisztusról a környezetemnek. Ahogyan arra kezdtem fókuszálni, hogy Istenért mit tehetek, és mit szeretne Isten velem megtenni, a nehézségek, amikkel harcolok az életemben, elkezdtek ellaposodni.

            Nagyszerű dolog az Élő Istennel járni!

 
            „Hiszen, azt mondja az ember, amivel tele van a szíve…” (Máté 12/34). Nagyon nagy igazság ez! Annyira fontos, hogy jó és tartalmas dolgokkal töltsem meg a gondolataimat és a szívemet is! Azt hiszem, mára ez adja meg az irányvonalat, hiszen Illés is megkérdezte a sareptai özvegytől: „mi van a te házadban?”… persze, nem teljesen passzol ez ide, de Krisztus is megkérdezheti tőlem: „mi van a te házadban?”. Vajon mit mondhatok neki erre? Ha csak egy egészen aprócska kis hasznos dolog van is bennem, de van vágyam arra, hogy jót tehessek, Krisztus segít ebben.

            Azt szeretném, hogy a szívem Krisztus szeretetével legyen tele.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://baloo27.blog.hu/api/trackback/id/tr3137380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása